O nama

Pučko otvoreno učilište u Osijeku

javna je obrazovna ustanova čiji je osnivač Grad Osijek

Povijesne činjenice

1954. godine spajanjem dvaju postojećih Sveučilišta nastaje Radničko sveučilište Božidar Maslarić koje djeluje na dvjema lokacijama – Radnički dom (današnji Eurodom) i zgrada na uglu Radićeve i Gundulićeve ulice (današnja Privredna banka Zagreb).

1980. zgrada Radničkog doma ruši se, a zgrada u Gundulićevoj se prodaje. Sveučilište seli u zgradu u Jägerovoj ulici br. 6.

Sredinom osamdesetih godina naziv se mijenja u Otvoreno učilište Osijek, a 1997. u Pučko otvoreno učilište Osijek, pod kojim djeluje i danas.

Naši djelatnici

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Osijek

Tajnik Pučkog otvorenog učilišta Osijek

Voditeljica obrazovanja odraslih

Vanjski suradnik

Kroz programe Učilišta godišnje se educira oko 700 polaznika

Svrha Učilišta je obrazovanje svih generacija već od pete godine života sve do poznih umirovljeničkih dana. Neke od najvažnijih djelatnosti su škola stranih jezika, osnovna škola za odrasle, usavršavanje za poslove menadžera za izradu i provedbu EU projekata, osposobljavanje za poslove cvjećara-aranžera, pčelara, operatera za mala poduzeća, njegovateljice, konobare – kuhare itd.

Tijekom šest desetljeća mijenjale su se i dalje se mijenjaju aktivnosti i djelatnosti Učilišta, a sve prema potrebama tržišta i potražnji stanovnika naše regije.

Drugi o nama

Volim engleski jezik zato što mi je zabavno, učimo i družimo se svi zajedno.

Karla

4. razred

Odlučila sam poboljšati svoj engleski zbog potreba struke. Pohađam individualni tečaj jer mislim da je produktivnije. Pučko učilište je moj odabir zbog profesorice Denin, a koju sam odabrala po mnogobrojnim preporukama.

Magdalena

Individualni tečaj E.J.

Volim engleski jezik zato što ovdje naučimo pričati i pisati na engleskom. I jer je učiteljica super, pomaže i objašnjava te ima razumijevanja ako netko ne zna nešto.

Ivano

6. razred

Volim engleski jezik zato što je zabavno i zato što puno naučimo, družimo se s prijateljima i nastavnicom. Naučimo svašta!!!

Paula

6. razred

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart