KAKO UPRAVLJATI OSOBNIM FINANCIJAMA? – besplatna radionica

KAKO UPRAVLJATI OSOBNIM FINANCIJAMA? – besplatna radionica

Pozor, pozor – besplatna radionica u Pučkom otvorenom učilištu Osijek za sve zainteresirane!

 

KAKO UPRAVLJATI OSOBNIM FINANCIJAMA?

 

U vrijeme inflacije, ali i promjene valute, zasigurno ste potaknuti više razmišljati o svojim osobnim financijama i na koji način razumjeti vlastitu financijsku situaciju, kako ulagati i/ili štedjeti te kako pametno uskladiti primanja i troškove.

Sigurno ne želite da Vam financijska situacija uskraćuje male životne radosti poput odlaska na kavu s prijateljima, kupnje nekog komada odjeće, izlaska na večeru i slično.

Sve to si možete priuštiti uz pametno raspolaganje novcem, kao i ulaganjem u dodatno obrazovanje, a na koji način raspolagati financijama možete saznati na besplatnom predavanjuKAKO UPRAVLJATI OSOBNIM FINANCIJAMA?“!

 

Datum i vrijeme: četvrtak, 18. svibnja 2023. od 10 sati

Lokacija: prostorije Pučkog otvoreno učilišta Osijek, Lorenza Jagera 6

Prijave na mail: projekti@pucko-uciliste.hr

 

Radionicu će održati Milena Bon, knjižničarska savjetnica iz Narodne i univerzitetne knjižnice Slovenije u Ljubljani i Alina Meško iz Saveza potrošača Slovenije.

Naše predavačice iz susjedne nam Slovenije već znaju kako je biti u situaciji promjene valute i snalaženja u novim cijenama te će biti predstaviti slovenski primjer dobre prakse!

 

Radionica „Kako upravljati osobnim financijama?“ održava se u sklopu Radionice Knjižnice za 21. stoljeće: FINLIT – financijska pismenost za knjižničare u organizaciji Društva knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Na radionicama će se predstaviti slovenski primjer dobre prakse, EU projekt FINLIT, Financial Literacy Through Public Libraries (https://finlit.eu./edu/).

Predstavit će se obrazovni moduli financijskog opismenjavanja odraslih kroz novi pristup i korištenej velikog potencijala knjižnica kao neformalnih edukatora i institucija za cjeloživotno usavršavanje. Teme koje će se obrađivati uključuju osobne financije, financijski sustav, kredite i zajmove, osiguranje, zaštitu potrošača, internetsko bankarstvo, internetsku kupovinu, internetsku financijsku sigurnost, nasljedstvo i prihode nakon mirovine.

Ciljevi:

  • upoznavanje s teorijskim i praktičnim aspektima financijske pismenosti u slovenskim knjižnicama
  • upoznati se s načelom i strukturom financijske pismenosti
  • povećati razinu financijske pismenosti odraslih kroz novi pristup i korištenje velikog potencijala knjižnica kao neformalnih edukatora i institucija za cjeloživotno usavršavanje

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart