Mondo music: program glazbeno-jezične edukacije

Mondo music: program glazbeno-jezične edukacije

Program glazbeno-jezične edukacije za djecu predškolskog uzrasta podrazumijeva ciklus radionica koje su kombinacija stihova i riječi koje razvijaju vokabular stranog jezika, fluentnost izgovora, kreativno izražavanje u kreiranju vlastitih stihova i improvizaciji, dok u isto vrijeme glazbeni dio (pjevanje, muziciranje ručnim udaraljkama, brojalice) razvija osnovne glazbene kompetencije kod djece predškolske dobi (sluh, ritam, improvizaciju, osnove solfeggia na neformalan način).

Forma svake radionice je posložena u pozdravnu uvodnu pjesmu, brojalicu, fokus pjesmu bez riječi, tematske pjesme koje nose određeni temu i stihove koje unaprjeđuju vokabular stranog jezika, pjesme i brojalice koja potiču djecu na improvizaciju, dio koji potiče finu motoriku i glazbene kompetencije kroz ples i pokret uz glazbu, umirujuća balada/uspavanka i pozdravna pjesma za kraj radionice.

Program radionice podrazumijeva i muziciranje ručnim udaraljkama, egg shakerima, Orffovim instrumentarijem, izradom vlastitih instrumenata, korištenje rekvizita u plesu i pokretu.

Cilj radionice je stvaranje kreativnog, slobodnog i stvaralačkog okruženja u kojem dijete stječe osnovne glazbene kompetencije i usvaja strani jezik kroz omiljenu aktivnost u toj dobi, a to je igra. Aktivno slušanje i sudjelovanje u stvaranju glazbe stvara kod djece temelj za učenjem sviranja instrumenta u školskoj dobi uz sve benefite koje bavljenje glazbom donosi intelektualnom razvoju djetetu. Aktivno sudjelovanje u radionicama uz usvajanje stranog jezika jača i samopouzdanje kod djece, stvara vlastiti stav i kreativnost. Potvrđeno je da rano učenje stranog jezika višestruko poboljšava savladavanje gradiva stranog jezika u školi do puno viših razina od prosječnih, te superiornost u govornim vještinama u odnosu na djecu koja nisu bila uključena u program rane edukacije.

Cijena: 190,00 kuna mjesečno (ukupno 7 mjeseci)

Prijave: Marijan Jovičić – 098 1753 410 // ravnatelj@pucko-uciliste.hr

Start: između 26. i 30. listopada

Mogući termini: ponedjeljak od 17.00 i 18.00, srijeda od 17.00 i 18.00 sati te petak od 17.00 sati

Dinamika održavanja radionica:

  • 1 radionica tjedno u trajanju od 45 minuta uz pripremu od 15 minuta (60 minuta)
  • termini: utorak, srijeda ili četvrtak od 17:00 ili 18:00 sati
  • 30 tjedna nastave

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart