POUOS na Tjednu karijera i Karijernom korzu

POUOS na Tjednu karijera i Karijernom korzu

SPEED DATING – KONCEPT KOJI JE ODUŠEVIO STUDENTE

Dana 15. svibnja 2019. održan je i tzv. speed dating u kojemu je sudjelovalo 11 poslodavaca i 52 prijavljena studenta.

Studenti su se prethodno putem Googleova obrasca, objavljenog na internetskim stranicama sveučilišnih sastavnica, ali i na društvenim mrežama, prijavljivali za kratko predstavljanje odabranom poslodavcu. Pripremili su svoje životopise i krenuli u prvo iskustvo brzopoteznoga poslovnog intervjuiranja. U dnevnom boravku Studentskog doma čekali su ih poslodavci i koordinatorica koja ih je uputila u koncept.

Nakon petominutnog dijela u kojem je glavnu riječ vodio poslodavac, u sljedećim trima minutama student je mogao pitati poslodavca što želi i eventualno naglasiti dodatne kompetencije ili detalje kojih se nisu dotakli. Nakon isteka osam minuta oglašavao se gong i razgovor je morao završiti. Uslijedila je brza izmjena studenata i novi krug speed datinga.

Studenti su iskustvo prvoga poslovnog intervjuiranja ocijenili iznimno pozitivnim i zanimljivim te izrazili želju za skorim organiziranjem nove speed dating aktivnosti. Poslodavci su bili zadovoljni ozbiljnošću i pripremom studenata koji su predstavili svoje životopise i izvrsno se snašli u tom dinamičnom konceptu.

(Izvor: Glas Slavonije, Sveučilišni glasnik br. 48, 14. lipnja 2019.)

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart